Álarcosbál, ahol a nézők is álarc mögé bújnak

Bár Bulgáriát sokkolta a nemrégiben történt tragikus autóbuszbaleset, amelyről mi is írtunk, a november 26-ra és 27-re tervezett Verdi Álarcosbál című remekművének premierjét nem mondták le.

A Stara Zagora Állami Operaház épületeForrás:Shutterstock

Így eredeti időpontban, ezzel a Verdi előadással nyit az Opera- és Balettfesztivál (FOBI), mely november 26. és december 10. között opera és balett fővárossá varázsolja Sztara Zagora városát. A fesztivál ideje alatt premierekkel, turnékkal, mesterkurzusokkal, könyvbemutatókkal és kiállításokkal várják a vendégeket - olvasható az esemény Facebook-oldalán.

A fesztivál szervezői 2020-ban az utolsó pillanatban törölték a rendezvényt. Hogy most megtarthassák, a Sztara Zagora Állami Operának szigorú szabályokat kell betartatnia. A vendégek csak maszkban és oltási igazolással léphetnek be az épületbe, az oltással nem rendelkező opera- és balettrajongók viszont igénybe vehetik az ingyenes antigénteszt szolgáltatást. A rendezvény előtt 72 órával benyújtott negatív PCR vizsgálati igazolással rendelkező nézőket is beengedik a terembe.

A Sztara Zagora operaház az első vidéki operaház volt Bulgáriában, 1925-ben nyílt meg. A fesztivál több mint fél évszázados múltra tekint vissza. 1967-ben alakult Decemberi Zenei Esték néven, 1973-tól pedig az Opera- és Balettfesztivál nevet viseli.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek