A fényűző Shanghajban öregbíti hírnevünket a Herendi porcelán

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. műalkotásai első alkalommal mutatkoznak be önálló művészeti tárlatként a kínai nagyközönség előtt, méghozzá a Hudec László tervezte egykori Madier villában, Shanghajban.

A híres, magyar porcelánmárka most már Shanghajban is megtekinthetőForrás: herend.com

A több mint száz Herendi porcelán alkotást felvonultató tárlaton az érdeklődők a magyar porcelánmanufaktúra legnevesebb mintáit csodálhatják meg. Láthatják például a Viktória-, Apponyi-, Rothschild- és Royal Garden-szetteket is. A helyszín ugyanakkor kötelez, így a kiállítás szerves részét alkotják majd a 19. században tervezett kínai mintákkal díszített Herendi szervizek.

Az egyedülálló tárlatot november 20-tól december közepéig látogathatják az érdeklődők. A közelgő karácsonyi, és az azt követő kínai újévi ünnepi időszakban tárlatvezetéseken is részt vehetnek.

Komoly érdeklődés övezte a megnyitótForrás: herend.com

A magyar porcelánmanufaktúra termékei egyre több helyen fordulnak meg a világban: többek között a madridi iparművészeti múzeumi kiálításán, de beszámoltunk arról is, amikor az Abu-Dzabiban megnyitott üzlett lett az arab világ első Herendi üzlete, majd Kazahsztánban is boltot nyitott, idén nyáron pedig első ízben mutatkoztak be a porcelánok a „Design Shanghai" kiállításon.

Az elmúlt évtizedben mintegy 150 herendi kulturális kiállítás nyílt világszerte, ezzel is hozzájárulva a pozitív országimázs építéséhez" – hangsúlyozta Dr. Simon Attila vezérigazgató.

A shanghaji kiállítás helyszíne, az 1922-ben megépített, Hudec László tervezte hófehér villaépület az egykori francia selyemkereskedő, H. Madier számára készült, majd később Chen Yi, Sanghaj első polgármesterének rezidenciájaként szolgált. Az elegáns villa ma a Sanghaji Képzőművészeti Múzeumnak ad otthont – olvasható a herend.com weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek