Ez a program nem a vajákosoknak és boszorkányoknak szól!

Míg szombaton, vagyis szeptember 25-én a táncé, az éneklésé és a hajnalig tartó mulatságé lesz a főszerep a budapesti Hagyományok Házában, addig szeptember utolsó vasárnapját, szeptember 26-át a népi gyógyászatnak és gyógynövényeknek szenteli. Az Ezerjófű - egy nap a népi gyógyászat jegyében című programon előadások, beszélgetések, kiállítás és vásár is várja az érdeklődőket.

A kép csak illusztrációForrás: Couleur / Pixabay

Amint az intézmény közleményében és oldalán is írták, a népi gyógyászattal foglalkozó előadássorozatot 2016-ban indították el. Idén mindezt beszélgetések, kiállítás, kóstoló és vásár teszi még változatosabbá. Az előadások szünetében a betérők megtekinthetik majd a témában szervezett kiállítást, kóstolón vehetnek részt, ahol gyógynövényekből készült finomságokat próbálhatnak ki, és a szakemberektől is kérdezhetenk.

Napjainkban egyre gyakrabban kerül szóba az egészségtudatosság, a betegségek megelőzését és kezelését célzó életmódváltás, az önellátásra való törekvés, a népi gyógymódok és a hagyományos orvoslásban felhasznált természetes anyagok alkalmazása.

Az Ezerjófű - egy nap a népi gyógyászat jegyében című program pont azt a célt szolgálja - írták a szervezők - hogy eligazítsa az érdeklődőket ezen kérdések tengerében. Mint mondták, a gyógynövény szó hallatán a legtöbb embernek máig is a teák jutnak eszébe először. Kétségkívül ez a leggyakoribb és leginkább ismert, ugyanakkor messze nem az egyetlen módja a gyógynövények felhasználásának. A gyógy- és vadon élő ehető növények a mindennapi táplálkozás részei. Sőt, ínséges időkben fontos alapanyagpótlók is voltak. Emellett festőnövényként, állatgondozáshoz, háztartási szerként és még számos más módon is használták ezeket a hagyományos paraszti kultúrában.

A programok 10 órakor kezdődnek és 17:30-ig tartanak a Corvin-téri Hagyományok Házában. A részvételi díj 2500 forint fejenék, és ne hagyjuk otthon a védettségi igazolványunkat se.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek