Kiterjesztett valóságban szafarizhatunk a megújult Bodajki Vadászkastélyban

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Kormány támogatásával, mintegy 3,5 milliárd forintból megújult a Székesfehérvár közelében található Bodajki Vadászkastély, beleértve a 7,2 hektáros kastélyparkot is. A kastélyban 923 négyzetméteres kiállítótér és egy 250 fő befogadására alkalmas rendezvénytér is született - derül ki az intézmény közleményéből.

Bodajki VadászkastélyForrás: Bernat Benjamin Laszlo/Bodajki Vadászkastély

A kiállítótérben interaktív vadászati és természetismereti kiállítás kapott helyet, mely élményszerűen mutatja be a vadvilág szépségét, értékeit, a vadászat kultúráját, valamint a természetvédelem és a klímaváltozás negatív hatásai elleni küzdelem fontosságát. A kiállítóterekben vizuális és hangeffektusokkal színesítve jelennek meg a Föld természeti tájai, élőhelyei az északi sarkvidéktől az afrikai esőserdőig, a Kárpát-medencétől a szavannáig, és több mint 200, hazai vadászok által elejtett apró- és nagyvadat láthatunk az állatok életmódjára vonatkozó legfontosabb ismeretekkel, érdekességekkel kiegészítve.

Találkozhatunk többek között interaktív varázsföldgömbbel, szafarival a kiterjesztett valóságban és meglepő helyszínekre repítő fotóautomatával. Olyan híres magyar vadászokkal ismerkedhetünk meg, mint Kittenberger Kálmán vagy Széchenyi Zsigmond, és ritka, történelmi vadászfegyverek is megtekinthetők. A szeptember 17-i átadást követően a kiállítótér minimum egy hónapig próbaüzemben működik, ezen az oldalon előre regisztrált látogatókkal. A sikeres próbaüzem után a Bodajki Vadászkastély a széles közönség előtt is megnyitja kapuit.

A kastély a magyar klasszicista építészet jeles alkotása, Miske József, Erdély kormányzója és birodalmi miniszter építtette 1837 és '39 között. Bár erről nem maradt fenn hivatalos adat, a kastély stílusa, építészeti megoldásai alapján valószínű, hogy a terveket Hild József készítette. Az épület többször is gazdát cserélt, majd 2017-ben az új tulajdonos megkezdte az állagmegóvási munkákat.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek