Hajnalig húzzák a talpalávalót a Hagyományok Háza évadnyitóján

Ezen a szeptember 25-i estén a táncé, az éneklésé és a hajnalig tartó mulatságé lesz a főszerep a budapesti Hagyományok Házában, mely a Kárpát-medencei néphagyomány ápolására és továbbéltetésére létrehozott, nemrég szépen felújított nemzeti intézmény.

Fotó forrás: Gábor Dusa / Hagyományok Háza / Facebook.com

Ahogy a szervezők jelezték, a táncházaikban a legnagyobb hangsúly a tánctanításon van. Az a cél, hogy a táncoslábú érdeklődők több hónapon keresztül, kiváló oktatóktól tanulják meg egy-egy tájegység táncát.

A ciklusok zárásait bállal ünnepelik meg, és minden alkalomra meghívják az adott tájegységről származó helyi zenészeket is.

Tehetséges népdalénekesekkel segítségével ismerkedhet mindenki az egyes tájegységek dallamkincsével, és a táncházi élet legismertebb zenekarai húzzák a talpalávalót hajnalig - írták az eseménynél.

A mostani Hagyományok Háza évadnyitó táncházba szeretettel várják a teljesen kezdőket és az újrakezdőket is.

A kezdő csoportban olyan alap tánctudást szerezhetnek a táncolni vágyók, amivel bátran tudnak majd mulatni a táncházakban. Ők kalotaszegi táncokat tanulnak majd Onodiné Csécsi Katalintól és Onodi Attilától. A haladó csoport szintén kalotaszegi táncokkal indít, tanítójuk Tálas Ágnes és Kiss Zsolt lesznek. Az este folyamán a Tükrös zenekar, illetve Vizeli Bálint és zenekara muzsikál majd.

A belépő 19 órától tánctanítással és táncházzal együtt 1000 forint, 21 órától 500 forint, ekkor viszont már nem lesz tanítás. A rendezvényt az aktuális jogszabályoknak megfelelően védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek