Gengszter noirt és női gyöngyhalászokat is láthatunk a koreai filmfesztiválon

Az idei 14. Koreai Filmfesztiválon összesen 18 filmet vetít majd a Koreai Kulturális Központ. A hétnapos eseményt ismét a budapesti Corvin Moziban rendezik, a filmeket pedig eredeti nyelven, magyar és angol felirattal vetítik majd. A fesztivált szeptember 23-29. között valósítják meg a központ munkatársai.

Forrás: Koreai Kulturális Központ / Facebook.com

Az előző évekhez hasonlóan a 2021-es fesztiválon is 4 szekcióra osztották a filmeket. A Friss szekcióban a legújabb koreai filmeket láthatjuk majd a kosztümös alkotásoktól a thrilleren át a romantikus-fantasztikus drámákig. Az Arcok névre hallgató részben Korea nagyhatású filmkészítőinek és színészeinek munkásságát ismerhetjük meg, idén Youn Yuh-jung, az első Oscar-díjjal jutalmazott  koreai színművész filmes alkotásaiból válogattak a szervzők. Ő volt az, aki idén áprilisban a Minari – A családom története című filmben nyújtott alakításáért átvehette a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat.

A Fókusz szekcióban a jellegzetes és sikeres koreai filmes műfaj, a gengszter noir jelenik meg. Az akciódús, drámai fordulatokban gazdag maffiatörténetek vérfagyasztó realitással mutatják be az ázsiai alvilági életet - írják az eseménynél. Az Extra szekció pedig három dokumentumfilmen keresztül különleges női sorsokat mutat be, például a Jeju-szigetén mind a mai napig a megélhetésükért dolgozó kagylóhalász nők életét, akik oxigénpalack nélkül merülnek a tenger fenekére, napjában akár 40 alkalommal is.

A filmfesztivál szeptember 29-i zárófilmje pedig egy fergeteges akció-vígjáték, az Exit lesz, melyben a koreai filmipar egyik legkedveltebb színésze, Jo Jung-suk alakítja a főszerepet. A filmvetítésekre a jegyek ára egységesen 900 forint, és szeptember 16-tól lehet őket megvásárolni a Corvin mozi jegyértékesítő rendszerén keresztül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek