Szó szerint lelassul az idő a 2700 méteres svájci Alpokban

Bizonyára mindenki érezte már úgy, hogy a legelragadtatottabb pillanatokban mintha lelassulna az idő, néha mintha meg is állna. Ez az élmény lehetett a kiindulási alapja egy alkotópáros installációjának a svájci hegyekben, ahol a tájban gyönyörködő befogadó szó szerint lelassíthatja az időt.

A GÆG nevű művészpáros, egy hatalmas órát helyezett el a 2700 méter magasan lévő Fuorcla digl Leget nevű hegyi átjáró szikláinak keretébe. Az óra különlegessége, hogy amikor valaki közeledik a romantikus sziklaszirthez, lassulni kezdenek a mutatói. Ha igazán közel megyünk, még a másodpercmutatója is megáll, és állva is marad, amíg ismét távolodni nem kezdünk.

Wolfgang Aichnert és Thomas Hubert csodálattal tölti el a magaslatok látványa, és már korábbi alkotásaikban is a hegyvidéki tájhoz való vonzódásukat fejezték ki. Az alkotópáros Und Endlich, magyarul És Végül című órás installációja ezt az érzést is humorral és eredetiséggel fejezi ki.

Szerencsére a távolból sem maradunk le teljesen az élményről. Ezen az oldalon ugyanis kipróbálhatjuk, hogy milyen érzés lelassítani az időt. Egy kurzor segítségével szimulálhatjuk a sziklához való közeledést, aminek hatására az óra valóban lassulni kezd, végül leáll.

Címlapkép forrása: Jiri Ambroz/Shutterstock

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek