A Hősök temploma is látogatható lesz az újranyitó Dohány utcai zsinagógában

Jövő hét péntektől, augusztus 6-tól újra látogatható lesz a Dohány Zsinagóga Komplexum, egyelőre rövidített nyitvatartással, de bővült kínálattal. Péntektől ugyanis a látogatók előtt az eddig elzárt Hősök templomának a kapuját is megnyitják, írja a zsinagóga közleményében.

Dohány utcai zsinagógaForrás: Pelz / Wikipedia

Az árkádsor és a hétköznapi istentiszteletek céljára használt, 186 személyes, Vágó László által tervezett Hősök Temploma 1931-ben épült. A Hősök Zsinagógája annak a 10 000 magyar zsidó katonának állít emléket, akik az első világháború harcmezőin dicsőséget szerezve hősi halált haltak.

A Hősök temploma mellett a további öt objektum, a Zsinagóga, a Zsidó múzeum, a temetőkert, a Wallenberg emlékkert és a Gettó kiállítás is újra megtekinthető lesz. Egyelőre csak a hét legforgalmasabb napjain lesz nyitva a komplexum, pénteken, vasárnap és hétfőn, és kezdetben csak 10 és 16 óra között. A pénztár egy órával a zárás előtt ad ki utoljára jegyeket aznapra. A turisták számának növekedésével azonban a többi napokon is tervezik a nyitást, bár erre egyelőre nem lát reális esélyt az intézmény, írja a közlemény. A garantált túrák is elindulnak, kezdetben óránként és nem félóránként, ahogy korábban, de a látogatószám növekedésével ez is változhat majd.

Hősök templomaForrás: Thaler/Wikipedia

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek