E-sport, harcművészet és koreai gasztroműsor is lesz ezen az online fesztiválon

Idén második alkalommal jelentkezik a 2021 Hallyu Com-on: 2021 KoreaOn névre hallgató, online kulturális programsorozat, melynek előző évi egynapos változata olyan sikeres lett a hazai rajongók körében, hogy kormányzati szintű elismerést kapott Dél-Koreában és Anglia, Indonézia, illetve Németország hasonló programjait is maga mögé utasította.

Sok nyeremény vár az online résztvevőkre isForrás: Han-You Alapítvány / Press

A rajongói és a támogatói visszajelzéseknek köszönhetően a Han You – Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány idén 3 naposra bővítette a kulturális programsorozatot, amit részben online, részben pedig élőben követhetnek az érdeklődők július 30. és augusztus 1. között - olvasható az esemény sajtóközleményében és az alapítvány honlapján. A háromnapos rendezvény közvetítései alatt folyamatosan pörögnek majd kvízjátékok, ahol a szervezők koreai ajándékokat sorsolnak ki a helyesen válaszolók között.

Az első nap a koreai sportok világáról szól majd. A 15 órakor kezdődő köszöntő után négy különböző harcművészeti csoport mutatkozik be. Láthatunk majd közvetítést a Máté Taekwondo, a Delfinek, a Taekwondo Hungary KCC és a Budapesti Sasok jóvoltából. Utána bő egy órában a különböző sportágakhoz kapcsolódó koreai filmekről és sorozatokról lesz szó a 17 órakor kezdődő Filmklubban. A napot pedig egy e-sport bemutató és játék zárja.

Forrás: Han-You Alapítvány / Press

Július 31-én szombaton a tradicionális kultúrával foglalkozó programokat követhetjük Facebookon és YouTube-on keresztül. A köszöntő után Pánti Anna operaénekesnő előadását hallgathatjuk meg, majd a nap folyamán láthatunk tradicionális táncos és zenei előadásokat. Ezen a napon belepillanthatunk egy kalligráfiacsoport órájába is, és meghallgathatjuk a Koreai Magyar Tanszék videóüzeneteit.

Forrás: Han-You Alapítvány / Press

A koreai gasztronómiába Tóth Károly, a debreceni Wok to Box séfje és tulajdonosa vezeti be az érdeklődőket. A Hanbok (koreai hagyományos ruhák) bemutató és a történelmi filmekkel és sorozatokkal fogalkozó Filmklub pedig tovább mélyíti a téma iránt érdeklődők tudását.

A szombati napot egy e-sport verseny, a PUBG Nemzeti Válogató döntője zárja. A 17 órakor kezdődő World eSports League utolsó hazai állomásán a selejtezők legjobb csapatai mérkőznek meg egymással. A magyar nemzeti döntő összecsapásait a Han You Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány, az Esport1 és a Magyar E-sport Szövetség Facebook oldalán, az Esport1 YouTube csatornáján és az Esport1tv Twitch oldalán lehet élőben követni július 31-én 16:30-as kezdéssel.

A harmadik napon, augusztus 1-jén a mainstream popkultúra kedvelőit várják a szervezők. A k-pop, a koreai képregények és a tabletre, telefonra tervezett webtoonok, a táncversenyek, illetve az országos koreai kulturális klubok és csapatok világba kalauzolják el a nézőket az előadók, játékosok és táncosok.

Forrás: Han-You Alapítvány / Press

Nyereményjáték, gasztronómia az előző napoknak megfelelően várnak mindenkit, ezek mellett pedig Tóth Károlynak köszönhetően ismét lesz gasztrokalandozás, a vasárnapi kézműves foglalkozás a Mackótanya támogatásával zajlik, nem kisebb kihívással, mint a tradicionális csomózás alapjainak megtanításával. A Filmklub kortárs és trendi, jelenleg is futó sorozatokkal és filmekkel köti le a nézők figyelmét, a záróesemény pedig ismét néhány kör PUBG rajongói játék lesz az e-sport világán belül jól ismert kommentátor és játékos, hulla_szilva koordinálásában. Az eseményt ingyenesen és regisztráció nélkül, élőben követhetjük az alapítvány Facebook-oldalán keresztül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek