Ha nyár, akkor filmezés Palicson: elindult a nemzetközi fesztivál a szomszédban

Már elindult, de még senki nem késte le a filmfesztivált a vajdasági Szabadka melletti Palicson, ahol a nyári mindennapok már szinte elválaszthatatlanok a filmezéstől. Tizenegy kategóriában több mint száz filmet mutatnak be az Európai Filmek Nemzetközi Fesztiválján július 17. és 23. között, olvasható az MTI hírei között.

Palics hangulatos nyári színpadaForrás: Shutterstock / Andrej Antic

A fesztivál idén Szlovénia filmművészetére fókuszál. A fiatal európai rendezők munkái, a környezetvédelemmel foglalkozó filmek és a hommage-alkotások mellett az idén a legújabb magyar filmekből is lesz válogatás, látható lesz a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, a Hab, a Hét kis véletlen, a Post Mortem, a Toxikoma és az Így vagy tökéletes.

A versenyprogramban 11 film szerepel, közülük választja ki a zsűri, hogy ki kapja meg a legjobb filmnek járó Arany Torony-díjat, a legjobb rendezőnek járó Palicsi Tornyot és a zsűri különdíját, emellett a közönség is szavazhat a legjobbnak vélt alkotásra. A versenyprogramban lesz látható Nagy Dénes második világháborús filmje, a Természetes fény.

Naplemente és hétvégi forgatag a palicsi sétányonForrás: Travelo / Készítette: Cérna Lenke

A belépőjegy 300 dinár két filmre a fő versenyprogramra. A filmeket másnap újrajátszák, ekkor a belépőjegy két filmre 200 dinár, írja a Magyar Szó. A szervezők koncertekkel, kiállításokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel is várják az érdeklődőket a palicsi szabadtéri színpadon, valamint több palicsi és szabadkai moziban.

Ha azonnal útra kelnének, számítsanak rá, hogy a röszkei határnál torlódás lehet a Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni indulók miatt. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek