Ma kezdődik az egész nyáron át tartó fesztivál Dubrovnikban

  Ma este nyit a Dubrovniki Nyári Játékok, mely a következő 47 napban, egészen augusztus 25-ig közel hetven színházi, zenei, tánc, folklór és egyéb programmal várja a látogatókat tizenöt helyszínen. Az ünnepségen oltási igazolással, negatív teszttel vagy a fertőzésből való felépülés igazolásával lehet részt venni. Kötelező a maszkviselés, a székek elhelyezésénél pedig figyelembe veszik a távolságtartási előírásokat - derül ki a total-croatia-news.com cikkéből.

  Dubrovnik esteForrás: Pixabay / Készítette: Javiermirapeidro

  A nyitóünnepséget Hrvoje Korbar rendezi, és fellép rajta a Dubrovniki Szimfonikus Zenekar Stjepan Vuger vezényletével, emellett közreműködik a Percussion Club ütőegyüttes és a Linđo Folklóregyüttes, valamint a Fesztivál Drámaegyüttes részvételével, amelyhez Zágrábi Színművészeti Akadémia dráma- és táncszakos hallgatói csatlakoznak. 

  A fesztivál drámaprogramjában két premier is szerepel. Az egyik a Magadon kívül, Nataąa Rajković és Ivan Penović munkája, mely az Álmodozók kikötője című uniós projekt részeként valósul meg. Szintén ennek a programnak a keretében született a maribori Szlovén Nemzeti Színház előadása, Ivor Martinić Ünnepség című darabja, melyet Jan Krmelj rendez, valamint az Egy tető alatt című előadás Ivana Janoąev rendezésében, melyben a Kulturanova nevű civil szervezet és a magyar Újvidéki Színház is közreműködik.

  A második ősbemutató az Oroszlán feje lesz, amelynek alapja Ivan Salečić azonos című regénye. Színpadra Marijana Fumić dramaturg alkalmazta, Aida Bukvić rendezte. Ismét műsorra kerül a Hamlet, a Mara és Kata és a Griľula, a Lero Diákszínház pedig Davor Mojaą író és rendező Jugo című darabját mutatja be.

  A fesztivál zenei programjában szerepelnek többek között a Percussion Club, a HRT kórus és jazzzenekar, Lovre Maruąić, Julija Leľnjeva a La Voce Strumentale együttessel, Eva ©ulić a Dubrovniki Szimfonikus és Kamarazenekarral, Martina Filjak, Felix Klieser, Andrej Bielow, Lawrence Brownlee és Vesna Podrug Kossjanenko, Petrit Çeku, Goran Filipec, Richard Bona, Alfred Rodríguez.

  A Dubrovnik a zenei szirten című programban Lovro Mercep, Marija Grazio és Dubravka Separovic előadásait hallhatja a közönség. A fesztivált a HRT Szimfonikus Zenekar operagála-koncertje zárja Ivan Repuąić vezényletével Diana Damrau, Nicolas Testé és Roko Radovan közreműködésével - bővebb információk és részletes programok a fesztivál weboldalán találhatók.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek