Különleges sétákkal és koncertekkel várják a Mátra erdei

Július 3. és 11. között rendezik meg a Muzsikál az erdő című rendezvénysorozatot, mely 2021-ben a 18. évadához érkezett. Az idei helyszín a Mátra lesz, ezen belül Szurdokpüspöki, Tar, Salgótarján – Eresztvény, Gyöngyös-Sástó, Abasár, Ágasvár, Pásztó – Mátrakeresztes, Gyöngyöspata és Gyöngyöstarján - olvasható a fesztivál honlapján.

Fenyőerdő a Mátrában - illusztrációForrás: Freewales/commons.wikimedia.org

Az esemény célja, hogy az erdő és a zene, a művészet erejével a résztvevőket a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítsa. Különleges erdei helyszínekre hívják a rendezvényre érkezőket, ahol a család valamennyi tagja találhat vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőségeket. Az erdei séták során különleges erdei értékekkel ismerkedjetnek meg erdészeti és természetvédelmi szakemberek vezetésével, miközben ráhangolódnak a klasszikus zenei és a népzenei erdei koncertekre, ahol országos, sőt világhírű előadóművészek és a helybéli művészeti élet kiválóságai nyújtanak megismételhetetlen koncertélményt. Nem marad el az erdei sport, a zenei és kézműves gyermekprogram, a helyi termelők és a fenntartható gazdálkodás példák bemutatkozása sem.

Idén a rendezvényen láthatják többek között a Budafoki Dohnányi Zenekart, a Duna Szimfonikus Zenekart, az Egri Szimfonikus Zenekart, a Monarchia Szimfonikus Zenekart, a Corpus Harsona Quartettet, az In Medias Brasst, a Kecskemét Brasst, az Anima Vonósnégyest, Horgas Esztert, Palya Beát, Boros Misit, Csík Jánost, Szokolay Dongó Balázst, Szabó Balázst, a Magyar Állami Népi Együttest, a Muzsikás Együttest, a Misztrál Együttest, a Talamba Ütőegyüttest, a Hot Jazz Bandet, a Cantemust. A részletes program és további információk az esemény oldalán találhatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek