Rembrandt egy korábban elveszett képét találták meg Rómában

Rembrandt egy korábban elveszettnek hitt festményére egy magángyűjteményben bukkantak, a kisméretű képre akkor figyeltek fel, amikor leesett a falról, és megsérült a kerete - derül ki az MTI híréből.

Az Ermitázsban található változatForrás: Hermitage/commons.wikimedia.org

A napkeleti bölcsek imádata című festményt egy olasz kulturális alapítvány vezetője mutatta be kedden egy szimpóziumon a római Villa Mediciben, a Francia Akadémián. Az olajkép, amely 54 centiméter magas és 44 centiméter széles, feltehetően 1633-ban született a Krisztus életéről és szenvedéséről szóló metszetsorozat előkészítésekor. Ez lehet az elveszett eredetije annak a háromkirályokat ábrázoló festménynek, amely csak néhány híres másolatban maradt fenn, például Szentpéterváron vagy Göteborgban.

A 200 millió euró (70 milliárd forint) értékűre becsült alkotás egy római család birtokában van, jelenleg egy milánói széfben őrzik. A festmény felfedezése tényleg csak a véletlenen múlott. Miután leesett a falról, 2016-ban egy tapasztalt olasz restaurátor, Antonella Di Francesco gondjaira bízták, aki felismerte, hogy egy Rembrandtról lehet szó. Más szakértők is megvizsgálták, és úgy találták, hogy nagy hasonlóságot mutat más, hasonló formátumú Rembrandt-metszetekkel.

A képet további vizsgálatokra a nemzetközi tudományos közösség rendelkezésére bocsátják. A szakértők saját szemükkel nézhetik meg, hogy valóban Rembrandt művéről van-e szó - közölte Guido Talarico művészettörténész. A tulajdonosok azt tervezik, hogy a képet kiállításokon mutatják meg a közönségnek.

 

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek