Kurzusokkal és koncertekkel érkezik a Nemzetközi Gitárfesztivál Balatonfüredre

  A Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál Magyarország egyik legjelentősebb gitáros eseményévé vált az elmúlt 15 évben, és rendszeresen felvonultatja a klasszikus gitárzene ismert művészeit. A fesztivált 2006 óta - 2020 kivételével - minden év június utolsó hetében rendezik Balatonfüred reformkori városrészében, amely kiváló környezetet biztosít egy nyár eleji fesztiválnak a maga romantikus hangulatával. Az idei rendezvény időpontja június 24-26 - derül ki a fesztivál oldaláról.

  A kép illusztrációForrás: freestocks-photos/pixabay.com

  A rendezvény délelőttönként mesterkurzusok formájában tanulási lehetőséget biztosít a szakmai érdeklődőknek, akik a világ kiváló művész-professzoraitól leshetik el műhelytitkaikat. Délutánonként szakmai programokat szerveznek előadások és/vagy gitár-zenekari próbák formájában. Az előadások a hangszerrel, a tanítással, pszichológiával, fiziológiával kapcsolatosak, azaz felölelnek minden olyan témát, amelyre egy művésznek vagy tanárnak a munkája során szüksége lehet. A zenekari próbák a közös zenélés örömét, az egymásra figyelés fontosságát, a közös produkció megalkotásának nagyszerűségét adja a résztvevőknek. 

  Esténként a gitáros világ kiemelkedő tagjai adnak koncerteket, és minden művész a saját hazájából is hoz koncertanyagot a régi zenétől a kortárs zenéig. Ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy a közönség bepillantást nyerjen más országok zenei kultúrájába.

  Mint az MTI hírül adja, a nyitóesten, június 24-én a 2019-ben a világ legnagyobb nemzetközi versenyén, az amerikai GFA-n második helyezett Venti Chiavi Gitártrió, Ritter Zsófia, Tóth Álmos és Kormos Balázs közös formációja ad koncertet. Másnap Pusztai Antal műsora kínál utazást a klasszikus zenétől a dzsesszig: a gitárművész mindkét műfajban nyert komoly nemzetközi versenyeket. A fesztivál záróestjén Snétberger Ferenc játszik, a Kossuth-díjas, Berlinben élő gitárművész a közelmúltban a Német Szövetségi Köztársaság Érdemkeresztjét is kiérdemelte. A koncertek ingyenesek, de a helyszínek korlátozott befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötöttek. A részleteket és a regisztrációs lehetőséget a fesztivál oldalán találja.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek