Közeleg a szegedi kerékpáros irodalmi fesztivál

  Piknikhangulattal, kerékpáros emléktúrával és kocsmafilozófiával várja Szeged az irodalom iránt érdeklődő kerékpárosokat szombaton, a Tricikli Fesztiválon.

  Tricikli Fesztivál/facebook

  A június 19-én megrendezésre kerülő egynapos fesztivál három irodalom iránt elkötelezett közösségi tér underground kollaborációja – gyerekmesékkel, papírszínházzal, zenés felolvasásokkal, gasztro- és kocsmafilozófiával.

  A program a Megálló Közösségi Házban kezdődik, ahol a Soul Kitchen stábja egészséges reggelivel készül, Kovács Bernadett Te is meg tudod varrni standjánál pedig arról tanulhatunk, miért nem kell a régi dolgoknak a kukában kikötniük.

  Mindeközben három gyerekirodalmi szerző programját hallgathatjuk a fűben ülve, törökülésben. Kollár Árpád papírszínházzal készül, majd Szabó Imola Juliannával közös beszélgetéssel folytatódik a program, gyerekirodalmról, gyerekkönyv-illusztrációkról. Végül Darvasi László Pálcika, a detektív című könyvének bemutatója következik.

  Ezután a szekszárdi születési, de 1974-től a haláláig, 1995-ig Szegeden élő költő és műfordító Baka István kerékpáros emléktúráján vehetünk részt. 16 órától a Jazz kocsma árnyas kertjében Cserna-Szabó András és Bíró-Balogh Tamás lépnek fel. "Anekdotaáradás és kocsmafilozófia az Extra Dry és a Rézi a páczban című könyvek apropóján, az árnyas kert oltalmában, bográcsos főzés közben, végül pedig a szerző, Cserna-Szabó András lassú tűzön érlelt főztjének közös elköltése" – olvasható a Facebookon.

  Az utóbbi program kizárólag elővételes támogatói jeggyel látogatható. A férőhelyek száma korlátozott. jegyet itt vásárolhatunk. A nap a Grand Caféban zárul ahol a fesztivál összes fellépője jelen lesz. Itt már zene mellett hallgathatjuk a fellépők felolvasását, 21:30-tól pedig kezdődik a buli.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek