A kátyúmozaikok Lyon macskaköves utcáinak jelképei

A Kétfarkú Kutya Párt járdarepedés-festéseinek egy kifinomultabb változatára bukkantunk az interneten. A rokon alkotások Lyon macskaköves utcáin találhatóak és úti hibákat javítanak ki, egész pontosan kátyúkat, gödröket és repedéseket a járdákon és a falakon. A francia Ememem nevű utcaművész azonban nem egyszerűen fest, hanem egy lépéssel tovább megy, és komplex mozaikokat készít a repedésekbe.

Alapanyagai a kerámia, a fa, a bitumen, sőt még olyan fotót is találtunk, amely szerint legó alapot épített be a mozaikjába. Alkotásai megjelennek lefolyók körül, járdaszegélyek mentén, sőt épületek repedezett falán is. Munkái Lyon macskaköves utcáinak és repedezett járdáinak jelképei, de játékos művészete Európa-szerte megtalálható, vannak alkotásai Párizsban, Madridban, Barcelonában és Milánóban is.

"Csak egy járdaköltő vagyok, a bitumen fia" – magyarázza Ememem a My Modern Metnek. „Munkáim a város történetét örökítik meg, ahol a macskakövek elmozdultak, például a zöldségpiac teherautója letépett egy darab aszfaltot. Ezek mind mozaikképek lesznek."

Bár a hazai járdafestések sem állnak távol Ememem művészetétől, annak van egy közelebbi rokona is, amelyről mi is írtunk egy évvel ezelőtt. A koronavírus-járvány kezdeteikor a chicagói Jim Bachor a járvány jelképeiről, egy tekercs WC-papírról, egy Old Style márkájú láger sörről és egy kézfertőtlenítőről készített mozaikokat az utca kátyúiba.

A művész ezeket is kitölthetné egy jó kis mintával - A kép csak illusztrációEditor5807/wikipedia

Ememem jelenleg egy közfinanszírozott projekten dolgozik, amelynek részeként a Grand Paris Express metro építkezési területét dekorálja ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek