Felrobbantotta az internetet a londoni metró új logója

Felrobbant az internet, miután London polgármestere Twitterén megosztotta a metró Picadilly Circus megállójának új logóját. A design a 20. század egyik legbefolyásosabb festőművésze, a 84 éves David Hockneynak köszönhető, és lényegében egy ügyetlenül megrajzolt sárga kör, benne egy lila dobozban a Picadilly Circus felirat. A Windows 98 korszakát és a Paint programot idéző rajz annyira "félresikerült", hogy a Circus felirat utolsó s betűje már nem is fért a lila keretbe, így lejjebb csúszott. A kreálmány inkább tűnik firkának, mint gondosan megtervezett munkának.

A polgármester Sadiq Khan büszkén jelentette be Twitterén az új designt, és zseniálisnak nevezte a munkát, ami egyébként a város új, 7 millió fontos belföldi turisztikai kampányának a terméke, tudtuk meg az Artnet.news-tól.

"Ha azt állítanák, hogy ez egy gyerekrajzverseny volt a logó újratervezésére, és ez lett a győztes, elhittem volna" – írja az egyik Twitter felhasználó a poszt alatt. "Már bocs de ez sértő a gyerekekre nézve" – írja egy másik. Van, aki szerint a rajz egy tehetséges ötéves munkájának tűnik, mások szerint még egy 5 éves gyerek is jobbat tudna. Néhányan még saját verziót is készítettek más metró megállókhoz, kigúnyolva Hockney naiv stílusát. 

Bár a közönség nincs megelégedve a munkával, az beleillik Hockney utóbbi időben, iPad-del készült rajzainak a sorába, melyekről mi is írtunk. Valószínűleg ez a rajz is ugyanazt a gyermeki reményt fejezi ki, mint a virágba borult fák, amelyeket a normandiai házába visszavonulva készített az egy évvel ezelőtti karantén idején.

Picadilly Circus, LondonTim Adams/wikipedia
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek