Papok, bohémek, dendik - az önarckép körüli utazásra invitál a Nemzeti Galéria

  Május 12-én 19:30-tól Papok, bohémek, dendik...A magyar művész önarcképe címmel tart online tárlatvezetést Bellák Gábor művészettörténész. Az izgalmasnak és szórakoztatónak ígérkező estén a Ki vagyok én? kérdésre adható válaszokhoz is közelebb kerülünk - derül ki a Magyar Nemzeti Galéria Facebook-oldaláról.

  Barabás Miklós: ÖnarcképForrás: https://www.facebook.com/nemzetigaleria

  A művész is fölteszi a kérdést, csak nem szavakkal felel rá, hanem képekkel. Miről szól az önarckép? Természetesen a művészről, de nemcsak az egyénről, hanem a társadalmi lényről is, sőt, az egész világról, s benne az ember valós, vagy vágyott szerepéről. Az előadás résztvevői átsuhannak mintegy két és fél évszázad történetén és önarcképein, s nem hagyják ki a szelfik világát sem.

  Az online tárlatvezetés hossza 60 perc, a részvételi díj pedig 1000 forint/fő. Az előadás a Magyar Nemzeti Galéria Zoom felületén zajlik. A belépéshez szükséges linket a Jegymester weboldalán való vásárlást követően, a Vásárlásaim menüpont alatt találja, mint az mng.hu oldaláról kiderül.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek