A friss trópusi szellő járja át ezeket az egzotikus vietnámi bungalókat

Mit szólnánk hozzá, ha hálószobánkból csuklós teraszajtó nyílna a folyóra, a szabad ég alatt lévő fürdőkádunkat csak egy nádkerítés választaná el a külvilágtól, és folyamatosan az üde trópusi szellővel a buja növényzet illata járná át a szobáinkat?

O9 Design Studio, CHI-BUyoutube.com

Mindebben részünk lehet az O9 Design Studio által tervezett vietnámi nyaralóban, mely az ország déli részén lévő Ong Keo folyó partján kapott helyett. A CHI-BU üdülőnek nevezett szálloda hét, folyóra és kertre néző bungalóból áll, melyeket helyi alapanyagokból építettek fel, ötvözve a tradicionális technikákat az élvonalbeli design filozófiájával.

Már a fotókat látva is érezhető a tervezők szándéka, hogy szimbiózist teremtsenek a természettel. Ennek érdekében nyitották meg a belső tereket is, folyamatos kapcsolatot teremtve a külvilággal, a folyóval és a bungalókat övező buja növényzettel.

O9 Design Studio, CHI-BUscreenshot/https://www.youtube.com/watch?v=eybTQ4Xl3BE&t=104s&ab_channel=o9DesignStudio

A tradicionális kézműves technikákat a lehető legízlésesebb módon idézték fel. Hagyományos bambuszlétrák hívogatják a vendégeket, hogy megmártózzanak a folyóban, az étterem mennyezetét hagyományos kézműves panelek fedik, és kézzel díszített pálmalevélből készítették el a mennyezeti ventilátorok lapátjait is. A csempék kézzel készültek, geometrikus mintájukkal, a Mekong tradicionális rattan díszítéseit követik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek