Magyarországról is követhető lesz a Glastonbury Fesztivál online koncertje

A világ egyik legismertebb fesztiváljának szervezői május 22-én különleges streamkoncerttel jelentkeznek a Glastonbury kultikus helyszíneiről. A Live At Worthy Farm elnevezésű ötórás műsorban fellép a Coldplay, Damon Albarn, HAIM, IDLES, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, Wolf Alice és DJ Honey Dijon.

A koronavírus-járvány miatt idén már másodszor kellett lemondani a Glastonbury Fesztivált. A szervezők azonban – ahogy azt korábban itt a Travelón is megírtuk – úgy döntöttek, hogy a történetük során először exkluzív közvetítéssel teszik lehetővé, hogy ha virtuálisan is, de a zenerajongók világszerte átélhessék a fesztiválélményt.

HAIMForrás: thefusion.hu

A megszakítás nélküli koncerten a fellépők mellett a természeti környezet is főszerepet kap. „Olyan lesz, mint a fesztivál, csak közönség nélkül. Úgy fogjuk bemutatni a Worthy Farmot, ahogy még biztosan senki sem látta. Bízunk benne, hogy ha csupán egy éjszakára is, de egy kis Glastonbury-élményt tudunk csempészni mindenki otthonába" – emelte ki Emily Eavis, a fesztivál szervezője.

ColdplayForrás: thefusion.hu

A látványos show-t a Grammy-jelölt Paul Dugdale rendezi, aki korábban Ariana Grande és Taylor Swift világkörüli turnéiról forgatott a Netflixnek. A műsorszámokat meglepetés vendégek narrációi kötik majd össze, melyek különleges utazásra hívják a nézőket a Somerset-völgyben.

A bevétel egy részével az Oxfamot, a Greenpeace-t és a WaterAid-et támogatják, valamint a 2022-es fesztivál megszervezésére fordítják. Az esemény emlékplakátjainak eladásából származó összeggel pedig a fesztivál technikai személyzetét akarják segíteni, akiknek a pandémia miatt veszélybe került a megélhetésük.

Wolf AliceForrás: thefusion.hu

A jegyek 23 euróba (~8300 forintba) kerülnek, a koncertek hossza művészenként eltér. Az élő közvetítés várhatóan öt-hat órán át fog tartani, de ez még változhat a meglepetésvendégek miatt. Minden más praktikus tudnivalóért a fesztivál magyar nyelvű Facebook-oldalát érdemes felkeresni. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek