Magyar-vietnámi filmet forgatnak Hanoiban

A Szűcs Dóra rendezésében készülő Budapest, ahol a szerelem kezdődik című film története két idősíkon játszódik. Párhuzamosan meséli el egy napjainkban játszódó szerelem kibontakozását, és egy 1974-ben szövődő tragikus románc történetét.

Mindennapi utcai jelenet Hanoi városábanForrás: Shutterstock.com / John Bill

A történet szerint a fiatal Song Ha egy régi családi rejtély kinyomozására érkezik Vietnámból Budapestre, ahol Viktor személyében lelkes segítőre talál. A két fiatal egymás után tárja fel a nagyszülőkhöz kötődő titkokat, nem várt kalandokba keverednek, miközben saját világképükkel és érzéseikkel is meg kell küzdeniük.

A szálak a szocialista világba és a háború sújtotta Vietnám életébe vezetnek vissza, amikor vietnámi egyetemisták tanultak Magyarországon a két ország szoros barátságának köszönhetően. A szerelmes dráma hátterét Magyarország korhű helyszínei mellett a nálunk kevéssé ismert, modern és hagyományőrző Vietnám adja - olvasható az MTI hírében.

A 25 napos magyarországi forgatást követően Hanoiban és a vietnami fővároshoz közel eső hegyvidéken forgat majd tovább a nemzetközi stáb, attól függően, hogy miként alakul a járvány-helyzet. A Budapest, ahol a szerelem kezdődik című koprodukció bemutatója várhatóan 2022-ben lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek