Májusra tolták el ezt a nagyszabású online művészeti fesztivált

  A korábban beharangozott Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek április 2-án vette volna kezdetét, de a koronavírus-járvány miatt május közepére halasztották a programjait – jelentették be a művészeti fesztivál honlapján és Facebook-oldalán.

  Forrás: Bartoktavasz / Facebook.com

  Az eredeti, áprilisi időpont helyett a bemutatókon, közvetítéseken dolgozó művészek, társulatok és munkatársak biztonságát szem előtt tartva a programokat május 7. és 24. között rendezik majd meg - írták.

  A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek idén debütál és streamelt, ingyenes programfolyamként valósul meg 2021-ben. Online platformokon, világpremierekkel, Európa neves hangversenytermeiből közvetített koncertekkel várják majd az érdeklődőket májusban is.

  A rendezvénysorozat honlapján elérhető információk szerint májusban az érdeklődők többek között meghallgathatják majd Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra koncertjét a Royal Albert Hallból, René Jacobs és a Kammerorchester Basel Svájcból jelentkezik be, Riccardo Chailly és a Filarmonica della Scala pedig Olaszországba repíti a közönséget egy este erejéig. A hazai fellépők között ott van a Kelemen Kvartett, a Pécsi Balett, Lajkó Félix a Győri Balett társulatával és Charlie is.

  Mivel az aktuális helyzet az online programokat is érintheti, ezért a szervezők kérik, hogy az érdeklődők kísérjék figyelemmel a fesztivál honlapját és közösségi média oldalait.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!