Felkerültek a netre a Louvre gyűjteményei

A Louvre gyűjteményei teljes egészükben felkerültek a netre, beleértve a kiállított és a raktárban fekvő, valamint a kölcsönadott műveket is. A kutatók és a művészetkedvelők egyaránt örülhetnek a több mint 482 000 műnek, melyek között megtalálható a Louvre és a Musée National Eugène-Delacroix által őrzött alkotások, a Tuileriák és a Jardin du Carrousel szobrai, és láthatók a művek, melyeket a Musées Nationaux Récupération a második világháború után szerzett vissza, és a Louvre-ra bízott, amíg vissza nem kerülnek törvényes tulajdonosaikhoz - derül ki a lonelyplanet.com cikkéből.

A LouvreForrás: ian kelsall/pixabay.com

A gyűjteménynek saját oldala van, melyen egyszerű és összetett keresési opciót is találunk, kurátori összeállítások és tematikus albumok közt böngészhetünk, legalul pedig interaktív térképen nézhetjük meg a múzeum alaprajzát és azt, hogy melyik mű hol található. Az adatbázis tovább bővül, és tükrözi a kutatások haladását.

A múzeum új honlapot is kapott, mely három részre oszlik: az egyikben hasznos információkat találunk a múzeum fizikai meglátogatásához, a másikban az épület termeit, kertjét, és kollekcióit fedezhetjük fel, és tematikus útvonalakat is ajánlanak, a harmadikban pedig az aktuális hírekről, kiállításokról értesülhetünk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek