A 20. századi fotózás nagy ikonjai láthatók ezen a kiállításon

A 2021-es Budapest FotóFesztivál kiállításán a 20. századi fotográfia nagy ikonjainak képei láthatók, melyeket a New York-i Howard Greenberg Gallery gyűjteményéből válogattak össze. Az anyagban 41 fotográfus csaknem 70 felvétele szerepel.

Forrás: Budapest Photo Festival / Facebook.com

A Fotóikonok - Archívumból történelem című kiállítást március 26-án este nyitották meg online. A tárlat bepillantást enged a 20. század első felébe, a kor nagy fotográfusainak munkáin keresztül. Az anyag különlegessége, hogy egy kifejezetten kereskedelmi célú amerikai galéria gyűjteményéből válogatták össze - olvasható az MTI hírében és az esemény Facebook-oldalán.

Howard Greenberg, bár Magyarországon kevésbé ismert, a világ egyik legjelentősebb fotókereskedője, aki az 1970-es években kezdett el fotókat gyűjteni. A kiállítás kurátora a spanyol diChroma Photography igazgatója, Anne Morin volt, aki elmondta: a bemutatott anyag a nagy fotóikonok - többek között Berenice Abbott, Araki, John Heartfield, William Eggleston, Walker Evans, Allen Ginsberg, Helmut Newton, André Kertész, Robert Capa és Martin Munkácsi - kevésbé ismert képeit, a fotográfia 20. századi történetének "földalatti szövetét" öleli fel.

A kiállításon olyan képek szerepelnek, amelyek végül magángyűjtőkhöz kerülnek majd és néhány kivételtől eltekintve sohasem láthatja őket a nagyközönség.

Az online kiállítás március 27-től, szombattól virtuális sétán járható be a Műcsarnok internetes oldalán. Az idei Budapesti FotóFesztivál eseménysorozat részletes programjairól a fesztivál közösségi oldalán lehet tájékozódni. Az újranyitást követően a kiállítás 2021. június 27-ig lesz látogatható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek