A Szépművészeti Múzeummal most Egyiptomba utazhatunk

Az Így írtak az ókori egyiptomiak című online tárlatvezetést a Szépművészeti Múzeum szervezi, hogy az érdeklődőkhöz közelebb vigyék az egyiptomi tárgyakon látható hieroglifákat, hogy bemutassák, mit jelentenek a képszerű, gyakran embereket, állatokat vagy a mindennapi élet tárgyait ábrázoló jellegzetes jelek, mik voltak az egyiptomi ábrázolás jellegzetes szabályai, és hogyan kell egy egyiptomi feliratot elolvasni.

Forrás: Szépművészeti Múzeum / Facebook.com

A március 31-re tervezett következő előadás 15:45-kor kezdődik és körülbelül 17 óráig tart. Az egyórás online vezetés során az érdeklődők az Egyiptomi Gyűjtemény műtárgyain keresztül ismerhetik meg az egyiptomi írás történetét, használatát és szerepét.

A program, amire 1000 forintért vehetünk jegyet, nem a kiállítótérből jelentkezik, de az előadás az élő tárlatvezetésekhez hasonlóan interaktív lesz, és leginkább egy vetített prezentációra emlékeztet majd. Ha a március 31-i időpont nem felelne meg valakinek, akkor még két másik, áprilisi alkalom közül is választhat – olvasható az eseménynél.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek