Toszkánában szórják szét a híres olasz képtár raktárban álló műveit

Az Uffizi Galéria Uffizi Diffusi (Széjjelhintett Uffizi) néven indítja el a programot, amelynek keretében néhány művét egy időre más toszkán kiállítóterekbe költözteti. A célpontok elsősorban híres művészek szülővárosában található épületek lesznek, ezzel is rávilágítva a művet és a művészt övező eredeti kontextusra - derül ki a lonelyplanet.com cikkéből.

Az UffiziForrás: dalibro/pixabay.com

A Firenzében található galéria reneszánsz gyűjteménye olyan alkotók remekműveinek ad otthont, mint Michelangelo, Botticelli, Leonardo da Vinci, Correggio, Raffaello és Caravaggio. Az intézmény most azt tervezi, hogy Toszkána legalább 60 kiállítóhelyén helyez el jelenleg raktárban álló, 13. és 18. század között keletkezett műveket. Az áthelyezés során szem előtt tartják, hogy az egyes alkotások olyan épületbe vagy területre kerüljenek, mellyel valamilyen kapcsolatban állnak.

A kezdeményezés részleteit még nem tették közzé, de mint az Uffizi igazgatója, Eike Schmidt sajtótájékoztatón elmondta, körülbelül három hónap múlva tervezik elindítani a kiállítást. A projekt nemcsak az eddig rejtőzködő műalkotásokat mutatja be, hanem felhívja a figyelmet Toszkána kultúrtörténetének érdekes részleteire is.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek