Idén a neten nézhetjük a Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztivált

Idén online rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztivált (Budapest International Documentary Festival), mely a világ legrangosabb dokumentumfilmjeinek nemzetközi versenyfesztiválja. Az alkotásokhoz kerekasztal-beszélgetés is kapcsolódik. A március 1-től 10-ig tartó fesztivál programja itt érhető el, a filmek regisztráció és jegyvásárlás után láthatók, melynek menetéről itt olvashatók bővebb információk. A jegyek filmenként 990 forintba kerülnek.

Forrás: facebook.com/bidf.hu

A programban olyan filmek szerepelnek, mint a Gyilkos szalámitaktika, ami Maria Ressa újságírónő küzdelmét mutatja be a sajtószabadságért a Fülöp-szigeteki elnyomó rendszerrel szemben, és látható lesz a Csapda a neten című film is, melyben három fiatal színésznő kiskorúnak tetteti magát, hogy kiderüljön, mi történik, ha belépnek egy népszerű online chatszobába. Mélyen elgondolkodtató kísérlet, amely leleplezi, hogyan vált a gyermekbántalmazás e modern formája mindennapos, rendkívüli módon elterjedt fenyegetéssé. 

A Kedves kém című filmben az idősek otthonában élő édesanyjuk miatt aggódó családtagok felkérik Romulo magánnyomozót, hogy derítse ki az igazságot: valójában mi történik a színfalak mögött. Romulo felbérli a 83 éves Sergiót, akinek új lakóként – és kémként – be kell költöznie az otthonba. A Mesék a zárkából című alkotás során belelátunk a fogvatartottak és családjaik párhuzamosan zajló életébe és nehezen működtethető kapcsolataik alakulásába. A büntetésüket töltő apák meséket írnak, amelyek alapján mesefilmek készülnek – saját maguk és otthon levő gyerekeik főszereplésével.

A fesztivál nyitóestje, illetve az első naptól elérhető, Nem vagyok egyedül című filmhez kapcsolódó beszélgetés megtekinthető a Youtube-on:

Bővebb információk a fesztivál Facebook-oldalán és honlapján találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek