Drónok festették az égre Van Gogh híres képeit

  Az Efyi Group dróngyártó cég, a kínai Tiencsini Egyetemmel együttműködve hozta létre azt az alkotást, mely Van Gogh leghíresebb műveivel, valamint élettörténete által ihletett képekkel világította meg az eget a „Tisztelgés Van Gogh előtt" című fényshow keretében.

  Van Gogh: Búzaföld CiprusokkalForrás: The Yorck Project/commons.wikimedia.org

  Kína északi részén található településen 600 drón segítségével rajzolták fel a festményeket az éjszakai égboltra, ezzel pedig világrekordot állítottak fel, mint a leghosszabb animáció, melyet pilóta nélküli repülőgépek alkottak. A bemutató 26 perc 19 másodpercig tartott.

  A performanszban olyan, ikonikus művek szerepeltek, mint a Búzaföld ciprusokkal, Eperfa, a Napraforgók, és természetesen a Csillagos éj. A nem mindennapi ötlet megvalósításához nagy pontosságú helymeghatározási technológiát alkalmaztak, mely biztosította a drónok közötti koordinációt és szinkronizálást - adja hírül a matadornetwork.com.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!