A Korona című filmsorozat mintájára elkészül a svéd verzió

A svéd TV4 osztotta meg a hírt, hogy a C More streaminggel együttműködve sorozatot készítenek a svéd királyi családról. XVI. Károly Gusztáv svéd király és családjának élete tehát tévésorozattá válik, amelynek a létrejöttét az angol királyi család mindennapjait bemutató, A Korona című, roppant népszerű sorozat ihlette.

A svéd királyi család is népes, itt a svéd királyi házaspár és szűkebb családja láthatóForrás: Liv Oeian/Shutterstock

Az első évad hat részből áll majd, de a TV4 több évad leforgatására is nyitott. Josefine Tengblad, a TV4 drámaigazgatója úgy véli, hogy Svédországban mindenkinek van véleménye a királyi családról. Nyilatkozatában azt mondta: „Függetlenül attól, hogy mit gondolhatnak róluk, számunkra fontos projekt, hogy új tapasztalatokat és dimenziókat adjunk a királyunk történetéhez. Károly Gusztáv király élete kicsit olyan, mint a Király beszéde című film, ahol az embert arra képzik ki, aki valójában nem ő maga."

A királyi családot tájékoztatták a készülő sorozatról. A Királyi Bíróság a következő megjegyzést tette a hírre: „ A dokumentumfilmeknél fontos, hogy a lehető legközelebb álljanak a valósághoz, és hogy a tényeket helyesen mutassák be. Ami a sorozat dramatizált részét illeti, természetesen a művészi szabadságon alapszik, amibe nem tudunk beleszólni." Arra a kérdésre, hogy a királyi család örömmel fogadja-e a sorozatot, a Bíróság így válaszolt: Nos, majd kiderül, amikor képernyőre kerül."

A terv szerint a drámasorozat a király útját a gyermekkorától egészen a jelenlegi, uralkodói életéig végigkíséri. A sorozat címe még nem dőlt el – írja a Royal Central.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek