Jártak már virtuális múzeumi randin? A szerelmesek napján megtehetik!

Bár a Magyar Nemzeti Galéria épülete zárva van, különböző programokkal kedveskednek a látogatóknak az online térben. Irány tehát a múzeum, várják a családi online tárlatvezetések! A szerelmesek napján, február 14-én múzsákkal, festői szerelmekkel, inspiráló szerelmi történetekkel szórakoztatják az érdeklődőket a Nemzeti Galéria Valentin-napi programjában, így otthonról is elmerülhetnek a művészetekben, és a legszebb műalkotásokkal ünnepelhetik a szerelmet.

Az MNG ugyan most zárva tart de a neten keresztül bepillanthatnak a falai közé (Szalonfal a 19. századi gyűjteményben)Forrás: Magyar Nemzeti Galéria/Wikipedia

Érdemes megnézni a Galéria összes online programját, ahol különböző témákban tartanak tárlatvezetéseket. Ismerjék meg részletesebben például a középkori Magyar Királyság egyik legnagyobb és leggazdagabb díszű szárnyas oltárát! Egy másik online online tárlatvezetés során megtudhatják, hogy az egykori Királyi Palotából miként lett múzeum, hogyan alakult az épület több évszázados története, és bővült az idők során ez a páratlan gyűjtemény.

A Trianon előtti Magyarország rajzban elbeszélve című kiállításon részt vehetnek egy rendkívül izgalmas, a család minden korosztályának élvezhető, zoom platformon tartott virtuális barangolásban. A Várábrázolások a 19. és 20. századi magyar festészetben tárlatvezetés során pedig olyan kérdésekre is választ kaphatnak, hogy milyen jelentéstartalmak kapcsolódhatnak a magyar várakat ábrázoló festményekhez. Magasztos? Félelmetes? Esetleg meseszerű? Ezeket a kérdéseket járják körbe röviden, betekintést nyújtva a festőink változatos képzeletvilágába.

Az online programokat megrendelhetik egy választott időpontra, vagy részt vehetnek az előre meghirdetett eseményeken, amelyek időpontját a programnaptárban találják. Körülnézhetnek a Digitális Múzeum felületén is, ahol játékok, kvízek, érdekes olvasnivalók, tematikus útvonaltippek segítik a találkozást a műtárgyakkal – olvasható a Magyar Nemzeti Galéria Facebook oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek