Jól megőrződött reneszánsz díszkert bújt elő a föld alól Angliában

Különösen jó állapotban megőrződött, 16. századi díszkertet tártak fel a régészek a Warwickshire-i Coleshillben, a HS2 nagysebességű vasút építkezéseinek helyszínén. A kertben még mindig kivehetők az egykori terjedelmes virágágyások és kavicsösvények. A kutatók úgy vélik, hogy a hatalmas kerteket Sir Robert Digby, I. Erzsébet udvaronca építtette, akinek itt volt birtoka, és aki ezen keresztül is szerette volna gazdagságát és státuszát demonstrálni - derül ki a bbc.com cikkéből.

Drónfelvétel a feltárásrólForrás: hs2.org.uk

Az egykori Coleshill-kúriát és egy nyolcszög alakú sáncárok alakját először légi felvételeken találták meg a nagysebességű vonal birminghami szakaszától keletre. Az ásatások azután feltárták az udvarházat és a 300 méter hosszú kertet, amely az 1600-as évek elején épülhetett.

Az ásatás az elmúlt két évben zajlott, és mint Stuart Pierson, a projekt vezetője elmondta, hogy a kert, valamint a helynek I. Erzsébethez és a polgárháborúhoz fűződő kapcsolata érdekes betekintést enged abba, hogy Coleshillnek és a környező tájnak milyen jelentősége volt akkoriban. "Pavilonokat és néhány kivételes műtárgyat is találtunk, pipát, érméket és puskagolyókat, amelyek ízelítőt adnak az itt élők hétköznapjaiból" - tette hozzá a kutató.

Mint Dr. Paul Stamper, az angolkertek szakértője elmondta, az elmúlt 30 évben csak három vagy négy ilyen nagy kertet vizsgáltak, köztük a Hampton Court-palotáét, a Kenilworth-kastélyét és a northamptonshire-i Kirby Hallét. Ez a kert viszont nem szerepel a történelmi nyilvántartásokban, nincsenek meg a tervei, és nem említik egyetlen levélben vagy látogatói beszámolóban sem.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek