A bolhapiacról származik ennek a lenyűgöző étteremnek a mennyezete

A múlt századforduló Párizsának Art Nouveau stílusát idézi vissza az az étterem, amely New York Manhattan negyedében található. A brasserie típusú, azaz fesztelen stílusú, egytálételeket felszolgáló étterem enteriőrjét a New York-i székhelyű design és építész stúdió tervezője, Julien Legeard és az épület tulajdonosa, Emil Stefkov álmodta meg, írja a Designboom.

La Grande BoucherieMelissa Hom

Az előcsarnokon keresztül belépve az Art Noveau stílusjegyekkel gazdagon díszített, a pezsgő színében megvilágított terembe érkezünk, ahol egy antik üvegből készült tetőablak terül el a hosszú bárpult felett.

A 150 éves üvegtetőablak Párizs híres Les Puces nevű bolhapiacáról származik. Eredetileg a párizsi Operaház mellett lévő, magántulajdonban lévő épülethez tartozott, amelyet lebontottak, de a díszes mennyezet megmenekült.

A minden részletében kézzel festett antik üveg boltívek hálózata közé ékelődik be, melyeket kézzel faragott és gipszből öntött páfránycsokrok díszítenek. 

La Grande BoucherieMelissa Hom

A terem egyik felében egy osztrigabár áll, melyet metrócsempével kirakott falak és a 20-as évek Párizsát idéző alkotások díszítenek. Másik felében egy úgynevezett 'charcuterie' bárt találunk, egy olyan tálalót, ahol válogatott húsokat, sajtokat, kézműves kenyereket, olívabogyót, gyümölcsöket és dióféléket szoktak feltálalni, mindezt művészi elrendezésben. Itt tölgyfával burkolták a falakat és a padlót, az asztalokat pedig fülkékben helyezték el.

A padló organikus formáit a szecesszió nagymesterei Victor Horta és Antoni Gaudi ihlették. További fotókat a tervező cég honlapján találnak.

La Grande BoucherieMelissa Hom/https://the-prestige-group.com/la-grande-boucherie/cez8hw7x2l2yt0ltma8gojx908ydgi
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek