Díjat nyertek az amerikai-mexikói határon elhelyezett rózsaszín mérleghinták

Míg egy falat általában azért húznak fel, hogy távol tartsa egymástól az embereket, egy látványos és ideiglenes installációnak sikerült összehoznia a mexikói-amerikai határ mindkét oldalán lévő embereket. A londoni Design Múzeum Teeter Totter Wall (Libikóka Fal) nevű projektje elnyerte a 2020-as Beazley Design of the Year díjat – írja a BBC.

Ilyet sem látni gyakran az amerkiai-mexikói határonForrás: YOUTUBE.COM

A mérleghintákat a falszakaszokon keresztül helyezték el, így együtt játszhattak az emberek. Ronald Rael és Virginia San Fratello telepítette őket a mexikói Ciudad Juarez Anapra zónájába. Annak ellenére, hogy csak 20 percig voltak a helyükön, a hintákat használók videofelvételei gyorsan elterjedtek a neten.

Az alkotók 10 évet töltöttek a projekten, és elmondták, hogy "nagyon őszintén, de humorosan" akartak beszélni a határkérdésről. Tim Marlow, a telepítéssel díjat elnyerő Design Múzeum vezérigazgatója és igazgatója elmondta: "A Teeter Totter Wall az emberi kapcsolatok új lehetőségeire bátorít. Ötletes és megrendítő megemlékezés arról, hogy az emberek miként hidalhatják át azokat az erőket, amelyek elválasztják őket."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek