Kortárs szerzővel írhat közösségi kisregényt karácsonyra

Az álnéven alkotó kortárs szerző, Centauri karácsonyi játékot hirdetett azoknak, akik éreznek magukban egy kis kreativitást, és szeretnének belepillantani a regényírás izgalmas, ám kihívásoktól sem mentes folyamatába. Mint honlapján írja, az egyik cél, hogy „2020 karácsonyáról ne csak azt mondhassuk el, mit nem csinálhattunk, hanem elmondhassuk azt is, mit csináltunk."

Forrás: Free-Photos/pixabay.com

A közös regényírás több szakaszból áll. Az első szakaszban az olvasók és társszerzők a hősökkel és a cselekménnyel kapcsolatos, alapvető kérdésekre szavazhattak a Facebookon, melynek eredményeként kikristályosult, hogy a történet valahol Európában, méghozzá északon játszódik majd, vidéken, és pozitív végkifejletű romantikus sztori lesz, férfi főhőssel.

A következő lépésben a résztvevők saját vagy idézett szövegrészleteket küldhettek, melyek szerintük illenének a regénybe, illetve annak hangulatába. Mostanra kiderült az is, hogy mi az alaphelyzet: a férfi főhős karácsony előtt elindul a járvány idején eltűnt barátját megkeresni északon. Ehhez lehet most cselekményötletekkel csatlakozni a Facebookon, melyek választ adnak arra a kérdésre: Mi történik a főhőssel északon? Fogadjuk meg a szerző tanácsát, és engedjük szabadon a fantáziánkat! Az eseményről bővebb információ itt olvasható.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek