Tíz napig magyar mozikban forognak a legújabb olasz filmek

November 6-16. között rendezik meg a 18. Olasz Filmfesztivált – Mittelcinemafest a budapesti Puskin moziban, de a filmek a távmozikon keresztül is elérhetők. A Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce-Cinecittà közös rendezvényén 13 kortárs olasz alkotást nézhet meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal. A filmek egy részét Szegeden és Debrecenben is vetítik majd – olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.

Vajon mi lesz?Forrás: Olasz Filmfesztivál – Mittelcinemafest

A program többek között olyan filmeket is kínál, mint a Velencei Filmfesztiválon díjat nyert Miatyánk vagy a több fesztiválon is méltatott Ne félj, ha megölellek, amelyet az 1982-ben a Mediterraneo című filmmel Oscar-díjat nyert Gabriele Salvatores rendezett. Az esemény nyitófilmjét, Francesco Bruni Vajon mi lesz? című alkotását november 6-án vetítik a budapesti Puskin moziban. A film sajátos iróniával mesél egy férfi (Kim Rossi Stuart) betegségén átvezető utazásáról, a halállal való szembenézéséről.

Részlet a Ragadozók című filmbőlForrás: Olasz Filmfesztivál – Mittelcinemafest

Szintén a 77. Velencei Filmfesztiválon fontos elismerésben részesült Pietro Castellitto első filmje, a Ragadozók, amely elnyerte a Legjobb Forgatókönyvért járó Horizont-díjat. A film iróniával mesél a társadalmunk minden rétegében szinte uralkodóvá vált magányról, a kommunikációs nehézségekről és a megértés hiányáról. Némileg szürreális komédia az Olasz Filmfesztivál zárófilmje, A nélkülözhető boldogság pillanatai, mely Francesco Piccolo azonos című regényéből készült Daniele Luchetti rendezésében. 

A nélkülözhető boldogság pillanatai című film részleteForrás: Olasz Filmfesztivál – Mittelcinemafest

A szervezők ajánlásából kiderül, hogy az Olasz Filmfesztivál idei 13 filmjében az új olasz színészgeneráció több tehetséges tagját is láthatjuk, akik az utóbbi évek olasz filmjeiben tűntek fel a képernyőn, és olyan, Magyarországon is sikerrel bemutatott filmekben szerepeltek, mint a 2005-ös Michele Placido Bűnügyi regény vagy a 2016-os Teljesen Idegenek című film.

A nagy lépés című film egyik jeleneteForrás: Olasz Filmfesztivál – Mittelcinemafest

Az Utódok című film főszereplője Valerio Mastandrea, akit a magyar nézők az Éljen a szabadság című filmből és a Teljesen idegenek Lelejeként ismerhetnek. A Majdem kifogástalan szülők főszereplője pedig az az Anna Foglietta, aki például a Duna TV-én bemutatott A Maffia csak nyáron öl című sorozat főszereplője volt. A Teljesen idegenek Peppéjét, Giuseppe Battistont most A nagy lépés főszereplőjeként láthatjuk, amellyel díjat is nyert a 2019-es Torinoi Film Fesztiválon.

A fesztiválon látható lesz továbbá az Oscar-díjas Gabriele Salvatores Ne félj, ha megölellek című alkotás, melynek főszereplőjét, Claudio Santamariat a Bűnügyi regényből ismerheti a magyar közönség.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek