Elveszett kolostort találtak egy angol parkolóház alatt

  13. századi karmelita kolostor maradványait találták meg egy többszintes parkolóház bontási munkálatai közben, Gloucester belvárosában, a Bruton Wayen. A történészek már korábban is tudták, hogy valaha kolostor állt a környéken, de azt nem tudták, hogy pontosan hol volt az épület. Most erre is fény derült a King's Quarter felújítása során, mely júliusban kezdődött - adja hírül a bbc.com.

  A hajdani parkolóházForrás: Nick Mutton/geograph.org.uk

  Úgy tűnik, a kolostor legalább négy nagy épületből állt, melyek vagy teljes egészükben kőből készültek, vagy csak az alapjuk volt kő, a falak egyes helyeken az egy méter szélességet is elérték. Csempével illetve padlólappal ellátott padlómaradványokat is találtak, valamint egy középkori csatorna egy részét is feltárták. A nagyobb falak némelyike kelet-nyugati irányban helyezkedik el, ez az elrendezés jellemző a középkori egyházi épületekre. A kolostort 1270-ben alapították, de a 16. században nagyrészt lebontották, és csak nyomai maradtak fenn a történelmi térképeken is.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek