Óriás csipketerítő takarja egy calais-i múzeum egész falát

A lengyel street art művész Nespoon csipkemintával borította be a calais-i csipke- és divatmúzeum egész homlokzatát. A korábban gyárként funkcionáló 19. századi épületre egy 1894-ből származó gépi csipke mintát festettek fel.

NespoonMarcin Rutkiewicz/La Cité de la dentelle et de la mode de Calais/facebook

Nespoon munkáinak nagy részében csipkemintákat használ fel, melyeket agyagba nyomtat, vagy falakra fest – írja a Designboom. A jelenlegi festmény a bonyolult mintáival és virágaival együtt munkásságának logikus folytatása. "Miért éppen csipke? Mert a csipkében van egy esztétikai kód, amely mélyen beágyazódott minden kultúrába. Minden csipkében találunk szimmetriát, valamiféle rendet és harmóniát, nem erre törekszünk mind ösztönösen? Miért éppen utcai művészet? Mert szabadságot ad" – magyarázza a művész az alkotásai lényegét.

Legújabb műve a csipkekészítő hagyományáról híres észak-franciaországi város csipke- és divatmúzeumának felkérésére készült a street art fesztivál keretében. A művész végiglapozta a múzeum archívumában lévő katalógusokat, így válassztotta ki az 1894-ből származó gépi csipke mintát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek