Különleges ajándékkal nyűgözte le György herceget a világhírű természettudós

A 94 éves Sir David Attenborough új dokumentumfilmjének privát vetítését a Kensington-palota kertjében, Vilmos herceg és családjának otthonában tartották. A természettudós a látogatása során egy kihalt cápafaj megkövesedett, óriási fogát ajándékozta György hercegnek. A fiatal herceget állítólag lenyűgözte az ajándék, amely valaha a kihalt tengeri ragadozó, a carcharocles megalodon szájában volt – írja a BBC.

György érdeklődve tanulmányozza a rég kihalt cápa fogátForrás: The British Royal Family/Facebook

Az eseményt a palota területén tartották, hogy lehetővé tegyék a társadalmi távolságtartást. A természettudós és Vilmos herceg egyaránt a környezetvédelemért kampányolnak. Az eseményen levetítették a hamarosan mozikba kerülő David Attenborough: A Life On Our Planet című dokumentumfilmet, amelyben Sir David életművének meghatározó pillanataira és a pusztító változásokra reflektál.

A hercegi pár mindhárom csemetéje részt vett a filmvetítésenForrás: The British Royal Family/ Facebook

A 94 éves természettudós a vetítés után elbeszélgetett a herceggel és hercegnével, valamint három gyermekükkel, György és Lajos herceggel, valamint Sarolta hercegnővel. Vilmos herceg a svájci Davosban tartott Világgazdasági Fórumon készített interjút még 2019-ben a brit természettudóssal, aki arra figyelmeztette az emberiséget, hogy gyorsan kell cselekedni és megakadályozni a természeti világ egyes részeinek megsemmisülését. 

A György hercegnek ajándékozott óriási cápafogra Sir David Attenborough az 1960-as évek végén egy máltai családi nyaralás során talált rá. 

A szigetország puha, sárga mészkövébe beágyazódott fog körülbelül 23 millió éves lehet. A Carcharocles megalodon feltehetően 15 méter hosszúra is megnőtt, vagyis kétszer akkora volt, mint egy nagy fehér cápa. Az új dokumentumfilmet, a David Attenborough: A Life On Our Planetet a nagyközönség az Egyesült Királyságban hétfőn a Netflixen nézheti meg, október 4-én pedig a mozikban debütál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek