Ezen a kiállításon Sisi királyné mellett a felolvasóhölgye is főszerepet kap

E hét szerdán megnyitotta kapuit a kecskeméti Cifrapalota legújabb, "Magyarország áldott emlékezetű királynéja" - Sisi, Ferenczy Ida és a magyar udvartartás című kiállítása. A tárlat középpontjában Erzsébet királyné élete, Magyarországhoz és a magyarokhoz fűződő viszonya áll. Ezen a hétvégén a Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozat alkalmából a Cifrapalota tágra nyitott kapukkal várja az érdeklődőket.

A kiállításon Erzsébet királyné mindennapjaiba is bepillanthatnakForrás: Cifrapalota/Facebook

A Sisi-kiállításról azt érdemes tudni, hogy négy teremben mutatják be az úgynevezett magyar udvartartás tagjait, mindennapjait Erzsébet királyné környezetében. A kiállítás sajátosan kecskeméti szemszögből közelít a témához, hiszen a kiállítás főszereplői közé emeli Erzsébet királyné felolvasóhölgyét, a kecskeméti születésű és szeretett szülővárosában rendkívül népszerű Ferenczy Idát. A kiállítás 2020. szeptember 17-től 2021. február 28-ig keddtől vasárnapig látogatható.

A kiállítás ideje alatt testközelből láthatják a királyné szeméyes tárgyaitForrás:Cifrapalota/Facebook

Jó hír, hogy ezen a hétvégén Kulturális Örökség Napjai rendezvény keretén belül az épület mindkét napon 10 és 17 óra között ingyenesen bejárható, megtekinthető. Vasárnap programokkal is készülnek. Képzeljék el, milyen nagyszerű dolog lehet megtervezni egy ilyen csodálatos épületet, mint a Cifrapalota! Az oda ellátogató, alkotni vágyó gyerekek és családjaik újra tervezhetik a szecessziós palota külső falainak díszítését, mintázatát az épület kartondobozból elkészített mására.

A Cifrapalota díszes épülete új köntöst kaphat, persze csak játékbólForrás: Borsos Szilárd/Cifrapalota/Facebook

Aki egyéni kreativitását szeretné kiaknázni, megalkothatja saját, egyedi tervezésű, mesebeli papírházikóját is. De akár önálló felfedező útra is indulhatnak a gyermeklátogatók az épület megismerésére, játékos feladatokat megoldva a Cifrapalota gyermekfoglalkoztató füzete segítségével. Mindenkit nagyon sok szeretettel várnak 10.30-14.00 óráig. További információkat a Cifrapalota Facebook oldalán olvashatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek