Ezen a fesztiválon a természet és a környezetvédelem kapja a főszerepet

Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál lesz a Gödöllői Királyi Kastély területén, ahol filmvetítésekkel várják az érdeklődőket szeptember 11. és 13. között. A fesztivál célja, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy a természet- és környezetvédelem hatékonysága mára civilizációnk fennmaradásának záloga. Profi és amatőr művészek, fiatalok bevonásával minden évben friss filmalkotások készülnek, amelyek a mindennapjainkról, a minket körülvevő világról szólnak, bemutatva, felhasználva annak újrahasznosítható, környezettudatos elemeit. A filmek között kiemelt szerepe lesz a természetfilmeknek, az animációs filmeknek és a dokumentumfilmeknek.

A természet szépsége is megmutatkozik a fesztiválon - illusztrációForrás: Bessi/Pixabay

2020 kiemelt témája „Az ember", ami minden művészeti programban megjelenik. A filmszakmai programban Sir David Attenborough életművének bemutatása jelentős szerepet kap. Idén a fesztivál kiemelt partnerei a magyar nemzeti park igazgatóságok, amelyek a Magyar Nemzeti Parkok nyitórendezvényén látványos programokkal mutatkoznak be.

A fesztivált művészeti produkciók, és olyan kiállítások színesítik, mint a "Varázslatos Magyarország", "Ember és Természet" diák fotósok kiállítása és a "Trash Art Magyarország 2020" szoborpark.

Esténként különleges élményben lesz része annak, aki kilátogat a fesztiválra, mert egy óriási LED falon, szabadtéren vetítik az év kiemelkedő természetfilmjeit.

A fesztivál lehetőséget ad a család minden tagjának, hogy korosztályának és érdeklődésének megfelelően szórakozzon, filmeket nézzen, szakmai bemutatókon, vagy játszóházban kapcsolódjon ki. A fesztivál és kísérőrendezvényei ingyenesen látogathatók. A résztvevők létszámát 500 főben korlátozzák, ezért ide kattintva érdemes regisztrálni. A további információkat és a regisztrációt a fesztivál weboldalán találják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek