Ingyenes, szabadtéri előadásként tekinthetik meg a Carment a Veszprémi Várban

Ingyenes koncertszerű, szabadtéri előadással látogat el Veszprémbe a nyár utolsó hetében a Magyar Állami Operaház. Bizet remekműve Mester Viktória, Brickner Szabolcs és Nagy Zoltán főszereplésével, augusztus 30-án este 8 órától lesz megtekinthető. A belépés ingyenes, az ülőhelyek érkezési sorrendben foglalhatók el – tudtuk meg a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. sajtóközleményéből.

Bizet csodálatos darabját most bárki ingyen megnézhetiForrás: Magyar Állami Operaház/Veszprém-Balaton 2023 Zrt.

Különleges helyet foglalnak el a vendégszerepélések az Opera életében. Az intézmény az elmúlt évtizedben folyamatosan törekedett arra, hogy az általa képviselt műfajokat más színpadokra is elvigye, de az Operaház korszerűsítésének kezdete óta mindez kiemelt fontossággal bír. A 2018/2019-es Puccini Itáliája elnevezésű szezonban például az olasz zeneszerző legjelentősebb alkotásai szólaltak meg megyeszékhelyeken, nagyvárosokban, és olyan településeken is, ahol nincs hagyománya az operajátszásnak, de érdeklődés, fogékonyság iránta annál nagyobb.

A hazai zenei és színházi élet újbóli ébredezésével egyidejűleg az Opera társulata is felkerekedik, hogy művészi tartalommal, energiával és gyönyörű dallamokkal töltse meg a nyár utolsó napjait. Mindehhez nem is lehetne jobb választás, mint Georges Bizet Carmenje.

A mű 150 éve vezeti a világ operaházainak toplistáját, és a 135 éves Magyar Állami Operaház történetében is a legtöbbször, összesen 1133 alkalommal előadott produkció.

Veszprémben az Opera 2012 óta a város legrangosabb nyári fesztiváljának, a VeszprémFesztnek rendszeres közreműködője, és a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa projekthez kapcsolódóan is igyekszik minden évben valamilyen módon megjelenni. Az előadást Kovács János Kossuth-díjas karmester, a Magyar Állami Operaház Mesterművésze dirigálja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek