Idén egy vadiúj összművészeti fesztivál debütál a Dunakanyarban

Július 23. és 26. között rendezik meg az első Major Fesztet Verőcén, Budapesttől 40 percre, ahol a látogatók közel 50 programon, színházi előadásokon, irodalmi műsorokon, koncerteken vehetnek részt, emellett a szervezők gyerekprogramokkal is készülnek: Elek Ányos és Veled Kerek csapata egész nap foglalkozásokkal és előadásokkal szórakoztatja a legkisebbeket. A szervezők kifejezetten figyeltek arra a program összeállításakor, hogy minimális legyen az átfedés az előadások és koncertek között - derül ki a szinhaz.org cikkéből.

Forrás: Majorfeszt/Facebook

A fesztivált szerdán az ország "legegyszemélyesebb" zenekara, Azegrivár, azaz Egri Bálint színész produkciója nyitja, az este folyamán pedig három olyan zenekar érkezik a Nagyszínpadra, amelyeknek frontembereit a színházakból is jól ismerhetjük: a napot a Péterfy Bori & Love Band koncertje zárja, előttük Tasnádi Bence és az Ed Is On, valamint az egykori kaposvári színészhallgatókból alakult, idén 10 éves BEKVART zenélnek majd.

Pénteken négy színházi előadás is látható lesz a fesztiválon: a Pesti Magyar Színiakadémia idén végzett osztályának Hamlet szoba című előadása, A védőbeszéd Makranczi Zalán előadásában, a k2 színház Az apostol című tantermi előadása valamint a Garázsbanda Jankovics Péter, Szabó Zoltán és Vinnai András szereplésével. Ezen a napon lép fel Beck Zoli, a 30y zenekar énekese Gyereknek bátor című szerzői estjével, az éjjel soha véget nem éréséről pedig a kvázi házigazda Harmadik Figyelmeztetés színészzenekar gondoskodik majd.

Szombaton az irodalomé a főszerep: a k2 színház Ki vele, Néró! című Kosztolányi-feldolgozásával kezdődik a program, őket Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós Szívárnyék című Pilinszky-előadása követi, majd a Kezdhetek folytatódni című Petri György-est lesz látható Pál András és Rozs Tamás előadásában. Kora este Hunyadi Máté Kötelezők szabadon című zenés irodalomórájára „ülhetünk be".

A fesztiválon egy teljesen új előadás is születik: EgynaposSzínház címmel Horváth János Antal és Gémes Antos idén végzett osztálya reggel olvasópróbát tart, este pedig bemutatót – az egész napos próbafolyamatba bármikor bele lehet nézni a nap folyamán. Szombat este a Nagyszínpadon elsőként Gerendás Péter zenél, majd a Szabó Balázs Bandája koncertje koronázza meg a napot, a koncertek után pedig táncház a csűrben kifulladásig a Sárarany Zenekar vezényletével.

Vasárnao a verőcei lakosoknak ingyenes a belépés, a programokat a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar TérZene hangversenye nyitja. Ezen a napon is számos gyerekprogram várja a családokat, de vasárnap lesz látható a Kaposvári Egyetem negyedéves színészhallgatóinak diplomaelőadása, a Móricz Zsigmond novellái alapján készült NIHIL valamint a PopUp Produkció Egykutya című előadása is. A napot és a fesztivált a Budapest Show Band és Parno Graszt koncertjei zárják – a vasárnapra való tekintettel már fél 9-kor véget ér a program – így aki haza szeretne menni, még világosban el tud indulni.

A Major Feszt ötletgazdája és művészeti vezetője Gémes Antos színművész, aki barátaival, Kóbor Tamás operaénekessel és Pál Kornéllal, a verőcei Fehér Hattyú Fogadó ügyvezetőjével együtt bukkant rá az eseménynek otthont adó Völgy Major 14 hektáros területére. Bővebb információk a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán találhatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek