Koncertfilmek és kóstolható finomságok is találhatók ezen a bécsi fesztiválon

A hagyományokhoz híven Bécs városa idén is meginvitálja az érdeklődőket a Rathausplatzon rendezett zenei filmfesztiválra. Az esemény ingyenes, a filmek mellett pedig sokszínű kulináris élvezetekben is elmerülhetnek a látogatók – tudtuk meg Bécs Város Külképviseleti Irodájának sajtóközleményéből.

Idén a járványhelyzet miatt ilyen két-négyfős elszeparált boxokban élvezhetik a filmeketForrás: C.Jobst/C.Jobst

A Bécsi Városháza előtti Rathausplatzon immár harmincadik éve láthatnak kulturális témában készült filmeket az érdeklődők. Filmvászonra vitt klasszikus és könnyűzenei koncertek, opera, operett és balettelőadások szórakoztatják a közönséget július 4-től szemptember 6-ig. A belépés ráadásul ingyenes, csupán előzetes helyfoglalás szükséges.

A korábbi lelátók helyett, idén 164 ideiglenesen kialakított, két-négyfős elszeparált boxokban élvezhetik a nézők a filmeket. A naplemente után kezdődő programok között helyet kap például Mozart, Puccini, és sok Beethoven mű (a zeneszerző születésének 250. évfordulója alkalmából), de Bartók klasszikust ist találni a műsoron. A hatvanöt napig tartó fesztiválra azoknak is érdemes elsétálni, akik szűk baráti vagy családi körben találkoznának egy finom vacsora vagy egy hűsítő koktél mellett.

Hétféle konyha és egy bár várja a vendégeket minden nap 11 és 24 óra között.

Sőt, az "office lunch" ajánlattal a szervezők azokra is gondoltak, akik ebédidőben látogatnának ki a növényekkel csinosan körberakott, tágas belvárosi térre.

Természetesen a higiéniai szabályokat ezen az eseményen is maxmimálisan betartják: minden konyhánál maszk mögött dolgoznak a szakácsok, maximum ötszázan lehetnek a téren, és az éttermi részt gondosan elválasztották a mozitól. A teljes programlistát ide kattintva érhetik el.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek