A fiatal művész elképesztően részletgazdag festményeit inkább fotóknak néznénk

An Jung-hwan koreai művész hiperrealisztikus festményeket készít, amelyek élénk tájakká válnak. Hihetetlenül aprólékos technikája tökéletesen jeleníti meg a fa kéregének textúráját, a tompított napfényt és a buja zöld füvet, mintha fényképek lennének. Minden általa ábrázolt természeti jelenet annyira vonzó, hogy arra készteti az embert, hogy közelebbről is megvizsgálja.

A fiatal művész az általa kidolgozott, speciális technikának köszönhetően képes ilyen élethű festményeket alkotniForrás: An Jung-hwan/Facebook

Az 1978-ban született művész a dél-koreai Daegui Keimyung Egyetemen tanult festészetet, kreativitását a nagyszabású, olajfestékkel készült tájképekre összpontosítja. „A természet sokindent ajándékoz az embereknek, mint például a friss és tiszta levegőt, a hűvös szellőt, a meleg napsütést, a tiszta vizet, csendet és nyugalmat" – magyarázza Jung-hwan a Facebook oldalán. 

Mintha egy fotót néznénkForrás: An Jung-hwan/Facebook

A művészt a dél-koreai tájak sokfélesége ihlette meg, ideértve az erdőket, a réteket és a robusztus hegyeket. A magas szintű hiperrealizmus elérése érdekében – amelyről Jung-hwan ismert – sok hetet és számtalan órát tölt egyetlen festmény elkészítésével. Nézzék, hogyan teszi élethűvé képeit a művész!

Munkái nem tartalmaznak utalást az emberi életre, ehelyett inkább a környezet érintetlen és virágzó ragyogását hangsúlyozza. Ha bármelyik művét közelebbről megvizsgáljuk, megláthatjuk, hogy kínosan pontosan viszi fel a festéket, hogy tárgyai olyan természetesek legyenek. Ennek eredményeként minden tájképe elképesztően élethű.

A művészt hazájának tájai ihlették megForrás: An Jung-hwan/Facebook

Jung-hwan lenyűgöző tájfestményeit Korea és Ázsia egész területén már kiállították – írja a My Modern Met.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek