Európa egyik legnagyobb, ingyenesen fesztiválja emeletes buszra szállt

A Duna-sziget Fesztivál Európa egyik legnagyobb, ingyenesen látogatható szabadtéri kulturális rendezvénye, amely már harminchét éve rengeteg látogatót vonz az osztrák fővárosba. Általában – nevéből fakadóan – a bécsi Duna-szigeten rendezik meg, és különféle neves fellépőkkel és egyéb programokkal várják az érdeklődőket, három napon át.

Duna-sziget Fesztivál 2019Forrás: Schaub-Walzer_PID

De ennek az eseménynek is kompromisszumokat kellett kötnie idén. Hogy ne kellejen teljesen elhalasztani, ezért a szervezők pop-up rendezvényként álmodták újra, így mostantól a leghosszabb szabadtéri fesztivál nevet is kiérdemelheti. Július 1. és szeptember 20. között, nyolcvan napon keresztül mind a huszonhárom bécsi kerületben megjelenik majd egy-egy műsor idejére.

A körút alatt mintegy kétszázötven fellépésre kerül sor, száz különleges műsorral, ahol kizárólag helyi művészek adnak koncertet, olvasnak fel, vagy készülnek szórakoztató műsorokkal, minden generáció számára.

A nyitott színpad egy emeletes busz tetején kap helyet, amely utcák, terek és parkok között ingázik, de időnként zártabb helyeken, mint például remízekben is feltűnik majd – olvasható a Bécs Város Külképviseleti Irodája sajtóközleményében.

Hogy ne legyen tömeg a helyszíneken, ezét az egyes események helye és ideje csap pár órával a fellépés előtt derül majd ki. Hogy a sziget-élmény mégse maradjon ki teljesen, szeptemberben sor kerül majd három nagy záróeseményre, azonban a belépők számát 1250 főben korlátozzák.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek