Kísérleti változatban tartják meg Európa egyik legnagyobb filmfesztiválját

A 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál jövőjével kapcsolatban a fesztiváligazgató azt mondta, hogy kitartanak a fesztivál eredeti dátuma mellett, így az esemény szeptember 2-án kezdődik majd a Lidón és szeptember 12-én ér véget. A fesztivál ugyanakkor a megszokottnál jóval hangsúlyosabb digitális programmal jelentkezik, a helyszínen pedig kötelező lesz az előírt távolságtartás, illetve a maszkok viselése.

2018-as felvétel a vörösszőnyeges bevonulásrólForrás: taniavolobueva / Shutterstock.com

Ami a velencei és a cannes-i filmfesztivál együttműködését illeti, a fesztiváligazgató erre is kitért a Variety.com oldalán megjelent cikkben. Elmondása szerint már azóta szó van valamiféle közös munkáról, mióta kiderült, hogy a járvány miatt elmarad a cannes-i filmfesztivál, de egyelőre konkrétumokról nem tárgyalnak. Sajnos a cannes-i igazgató, Thierry Fremaux még semmit nem közölt az elképzeléseivel kapcsolatban, és ha ezt így folytatja, nem biztos, hogy lesz bármilyen közös munka – jelezte Roberto Cicutto, a Velencei Biennale igazgatója.

A mustrát egyébként kisebb közönséggel és kevesebb amerikai sztárvendéggel rendezik majd meg, és valószínűleg az akkreditációk száma is kevesebb lesz. Mivel a tengeren túlról érkező alkotók és színészek zömmel nem tudják majd elkísérni a filmjeiket, online sajtókonferenciákat terveznek a szervezők.

Idén nagyobb hangsúlyt kapnak az olasz filmek is, hiszen ezek alkotói és sztárjai könnyebben tudnak részt venni a fesztiválon, de arra készülnek, hogy sok európai filmes és színész is jelen lesz. A velencei filmfesztivál szervezői januárban jelentették be, hogy a nemzetközi zsűri elnöke idén Cate Blanchett Oscar-díjas ausztrál színésznő lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek