Izgalmas filmforgatási helyszíneket járhat be online

Az Európai Unió támogatásával és öt tagország részvételével készült el egy olyan alkalmazás, melynek segítségével több UNESCO világörökségi és egyben filmforgatási helyszín is bejárható interaktív módon.

Amióta a Lumiére fivérek leforgatták első mozgóképes filmjüket 1895-ben, a mozi az európai kultúra létfontosságú elemévé vált. Ennek tudatában a MovieTravel olyan útvonalak és élmények megalkotását tűzte ki céljául, amelyen keresztül azokat az európai úticélokat lehet megismerni, ahol számos ismert filmet forgattak vagy épp rangos filmfesztiváloknak adnak otthont.

VallettaForrás: Elvira Podolinska/commons.wikimedia.org

Az első útvonalak között találunk görög, francia, olasz, spanyol és határokon átívelő helyszíneket, emellett kalandozhatunk Máltán is, és bejárhatjuk az UNESCO Világörökség részét képező Vallettát, mely a legnépszerűbb forgatási helyszínek közé tartozik. Számos filmes produkció megfordult itt, mint a Gyilkosság az Orient Expressen Poirot-val, Kenneth Branagh verziójában, vagy a valós eseményeken alapuló, a Simshar halászhajó tragédiáját bemutató alkotás, és a Jurassic Park harmadik részét is itt tervezik leforgatni.

A kísérleti program része lesz a Valletta Filmfesztivál is, Málta legjelentősebb filmes eseménye, mely közel 10.000 nézőt mozgat meg minden évben. Az esemény több tematikát érint, és mindig van olyan szekciója, mely a szigeti lét kérdéseivel foglalkozik és ugyanígy elmaradhatatlan részét képezik a fiataloknak, főként tinédzsereknek szóló programok is. A MovieTravel aplikációban jelenleg négy máltai útvonalat járhat be, melyek részletei az alábbi linken  érhetőek el angolul.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek