Szerelmes levélben mondanak köszönetet az egészségügyi dolgozóknak

A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) dolgozóihoz írt "szerelmes levelekben" köszönik meg a koronavírus-járvány idején végzett áldozatos munkájukat szigetországi hírességek, köztük a Beatles egykori tagja Paul McCartney, a színésznő Emma Thompson, valamint a humorista Stephen Fry és Ricky Gervais - adja hírül az MTI.

Paul McCartneyDarkWorkX/pixabay

A leveleket a Dear NHS: 100 Stories to Say Thank You (Kedves NHS: 100 történettel mondunk köszönetet) című könyvben gyűjtik össze, amelynek július elején kezdődő forgalmazásából az NHS alapítványai számára gyűjtenek adományokat.

A könyv ötlete Adam Kay-től, az Ez fájni fog - Egy fiatal orvos naplója című kötet írójától ered, aki a brit állami egészségügyi szolgálatnál eltöltött rezidensi éveit örökítette meg művében.

Kay elmondása szerint az ötlet alig egy hete született és számtalan híresség jelezte azóta, hogy megírja történetét, köztük a televíziós műsorvezető Graham Norton, a színésznő Emilia Clarke és a filmrendező Louis Theroux.

"Remélem, hogy a könyvvel és az alapítványoknak általa gyűjtött adományokkal sikerül köszönetet mondanunk a hősöknek, akik a mi életünkért feláldozzák sajátjukat nap mint nap" - mondta Kay.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek