A Greenpeace kisfilmje bemutatja, hogyan kerülhetjük el a világjárványokat

A Greenpeace készített egy kisfilmet, amelyben bemutatja, hogyan védjük a természetet, hogy elkerülhessük a mostanihoz hasonló világjárványokat. Az élőhelyek pusztítása mellett a vadon élő állatok és növények eltűnésének, kipusztulásának egyik legsúlyosabb oka az, hogy ezeket az emberek valamilyen célból befogják, egyre növekvő mennyiségben elhozzák természetes közegükből.

Az állatok befogása is komoly veszélyforrása a vírusok kirobbanásának - illusztrációForrás: Marcel Langthim/Pixabay

Egyes fajok táplálékként, mások hobbiállatként, vagy például a bőrfeldolgozókban végzik. Minden ilyen esetben megteremtődik a veszélye annak, hogy a kórokozók átterjedjenek az állatokról az emberre. A zavartalan erdők és más természetes élőhelyek megmentése kulcsfontosságú ahhoz, hogy a jövőben ne törjenek ki világjárványok. A természet pusztításával, azzal, hogy az ember a természetet nem tisztelve mindent a saját érdekei alapján átalakít, megszűnnek azok a biztonsági korlátok, amelyek kölcsönösen megvédték az embert és az élővilágot. Íme, a szervezet kisfilmje.

Mostantól minden eddiginél fontosabb, hogy a még meglévő természetes élőhelyeket, a vadon élő állat- és növényfajokat ne áldozzuk fel saját, sokszor luxusigényeink érdekében. A rendkívüli helyzet adta körülmények között át kell gondolni, mit tehetnénk azért, hogy a jövőben megakadályozzuk a hasonló válsághelyzetek kialakulását. Rajtunk áll, hogy létrehozunk-e egy igazságosabb, fenntarthatóbb világot – olvasható a Greenpeace weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek