Döntött a Német Filmakadémia, megtartják a díjak átadását

A Német Filmdíjak, azaz a Lola-díjak átadását eredetileg április 24-ére tervezték Berlinben; eleinte szó volt a díjátadó idei törléséről is, de azán a Német Filmakadémia úgy döntött, hogy a megszokott gála helyett inkább online közvetítik az eseményt az eredeti időpontban. A díjátadó ceremóniára 70. alkalommal került volna sor - írta a The Hollywood Reporter.

IllusztrációForrás: Shutterstock.com

Végül egy olyan online díjátadót szervezett a filmakadémia ahol se közönség, se sztárok, se a jelölt filmek alkotói nincsenek jelen. Az egész gálát interneten keresztül nézhetik a jelöltek és az érdeklődők. Az idei gála rendezője szerint a vészhelyzet ellenére valami élőt és egyedit szerettek volna létrehozni.

A ceremónia házigazdája Edin Hasanovic lesz, a nyertesek összesen 3,2 millió eurónyi (1,1 milliárd forint) pénzdíjon osztoznak, amelyet új produkciókra lehet majd költeni. A díjakat a német kulturális minisztérium adja majd át jelképesen.

Berlin Alexanderplatz pillanatképForrás: © Wolfgang Ennenbach/2019 Sommerhaus/eOne Germany

Idén a legtöbb, 11 jelölést Burhan Qurbani Berlin Alexanderplatz című filmje kapta. Az 1930-as években játszódó irodalmi klasszikus adaptációja a legjobb film és a legjobb rendező díjára is esélyes. Tíz jelöléssel Nora Fingschedt társadalmi drámája, a System Crasher a díjátadó második legnagyobb favoritja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek